hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook'un mobil uygulamasında korkutan açık!

    Facebookun mobil uygulamasında korkutan açık
    expand

    Facebook'ta keşfedilen bu tehlikeli açık, milyonlarca mobil Facebook kullanıcısı için tehlike saçıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iOS ve Android için sunulmakta olan Facebook SDK'sının (yazılım geliştirme kitinin), Facebook'a oturum açma işleviyle ilgili ciddi bir güvenlik açığına sahip olduğu anlaşıldı.

    Açığın Facebook hesaplarındaki özel verileri saldırganların eline teslim edebildiği bilgisi veriliyor.

    Açığı keşfeden MetaIntell'e göre 100 Android uygulamasından iOS'ta 71, Android'te ise 31 uygulama, bu SDK'yı kullanıyor. Bu ise milyonlarca kullanıcının riskte olduğu anlamına geliyor.

    Özge Ulusoy: "Erkekler beni ünüm için mi seviyorlar!"

    Facebook ile bir uygulamaya, örneğin Spotify'da oturum açtığınızda, Facebook'tan bir uygulama erişimi anahtarı alınıyor. Bu anahtar, cihazın kullanıcı ayarlarında saklanıyor, bu sayede her defasında oturum açmanıza kalmıyor. Ancak MetaIntell, anahtarın şifresiz olarak saklandığını söylüyor.

    Erişim anahtarına ulaşan bir uygulama, onu kullanıcının Facebook hesabına ulaşmak, arkadaş listesini okumak, haber kaynağını görüntülemek ve diğer özel bilgilere ulaşmak için kullanabiliyor.

    En iyi akıllı telefonlar

    Açık hakkında bilgilendirilen Facebook'un konuyla ilgili yaptığı açıklama ise tatmin edici olmadı. Android'de herhangi bir değişiklik yapmayacağını söyleyen firma, güvenlik seviyesinin yeterli olduğunu söyledi.

    Facebook, iOS'ta ise güvenliği artırmaya yönelik bir değişiklik yapabileceğini bildirdi. The Hacker News sitesine göre güvende kalmak için mobil uygulamaların "Facebook Login" özelliklerini kullanmamakta fayda var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternetin yeni fenomeni: Sebastian

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow