hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple en büyük ön üretime başlıyor

    Apple en büyük ön üretime başlıyor
    expand

    Apple'ın, yeni iPhone modelleri için tarihindeki en büyük ön üretim safhasını başlatacağı belirtildi. Şirketin aralık ayının sonuna kadar 70-80 milyon iPhone üreteceği ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple iki farklı ekran seçeneğiyle gelecek iPhone 6 modeli için Asya'daki tedarikçilerine rekor bir ön üretim talimatı verdi. 

    Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan kaynaklar, 4.7 ve 5.5 inç ekran genişliği seçenekleriyle gelecek modellere ait ilk stokların 30 Aralık 2014'e kadar hazır olacağı bilgisini verdi. 

    Apple, geçtiğimiz yıl sunduğu 4 inç genişliğindeki iPhone 5S ve 5C modellerini sırasıyla 50 ve 60 milyon ön üretim miktarıyla piyasaya sunmuştu. WSJ'nin elde ettiği bilgiye göre, mevcut modellerden daha büyük olacak yeni modeller iPhone 5S benzeri metal bir kaplamaya ve 5C gibi birçok renk seçeneğine sahip olacak.

    WSJ'ye konuşan kaynaklar, Apple'ın başta Samsung olmak üzere birçok rakibi gibi büyük ekranlı telefon üretmekte zorlandığını, tedarikçilerin ''hücre içi'' teknolojiye sahip daha büyük ekranların geliştirilmesinde sıkıntı yaşadığını belirtti. Söz konusu teknoloji, dokunmatik sensörlerin sıvı kristal ekranla (LCD) entegre olmasını ve ekranların daha ince üretilmesini sağlıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone parçaları stoklanıyor

    Apple'ın yeni modelleri hakkında bilgi veren kaynaklar, şirketin aynı zamanda 2014 sonuna kadar 120 milyon iPhone üretilmesine yetecek parçanın stoklanmasını talep ettiğini belirtti. 

    Apple'ın, aynı stoğu iPhone 5S ve 5C için geçtiğimiz yıl da yaptığı ve 90 milyon iPhone üretimine yetecek parçanın depolandığı belirtildi. Apple'ın bu stratejiyi üretim bandında sıkıntı yaşamamak için uyguladığı ifade edildi. 

    iPhone 6'nın 5.5 inç'lik versiyonu için cam yerine ekranda safir kristal kullanılması bekleniyor. Apple'ın 4.7 ve 5.5 inç ekran seçimine gitmesindeki en büyük etkense Çin piyasası olarak belirtiliyor. Apple dünyanın en büyük cep telefonu operatörü China Mobile ile geçtiğimiz yıl ortaklık kurmuştu. China Mobile'ın 2013'te yerel piyasasında en çok sattığı modeller arasında büyük ekranlı akıllı telefonlar öne çıktı.

    Wall Street Journal, Apple'ın tedarikçileri Foxconn ve Pegatron'un 4.7 inç modelin kitle üretimine gelecek ay, Hon Hai'nin ise 5.5 inç modelin üretimine eylül ayında başlayacağını belirtti. 

    Bu kareler kaçmaz - 2

    Salih Mirzabeyoğlu'ndan ilk açıklama

    Yurtdışına çıkacaklar dikkat: Şehir şehir dolandırıcılık yöntemleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow