hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Microsoft işten ayrılanlara cep telefonu hediye edecek!

    Microsoft işten ayrılanlara cep telefonu hediye edecek
    expand

    Microsoft'un satın aldığı Nokia'nın Çin'deki 5 bin çalışanının 4 bin 700'ünü çıkarma kararı tepki almıştı. Bunun üzerine Microsoft ilginç bir çözüm buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Microsoft Pekin'deki Nokia telefon birimi fabrikasında çalışan 4 bin 700 kişiyi işten çıkaracak. Çalışan sayısı sadece 300 kişiye indirilecek. Ancak bu plan geçen hafta burada çalışan Nokia işçileri arasında protestolara neden olmuştu.

    Çin'in First Financial Daily gazetesi, çalışanların gönüllü olarak istifa paketine başvurması durumunda şirketin günde 300 işçiye Nokia telefon vereceğini yazdı. Gazete kaynak olarak şirket içi bir mail yazışmasını gösterdi.

    Akıllı telefonda bir numara artık ne Samsung ne de Apple!

    Habere göre, Microsoft telefonları verirken "ilk gelenlere öncelik" verecek.

    Wall Street Journal'daki habere göre verilecek telefonların modeli ise Nokia Lumia 630. Bu telefonun Çin'deki atış fiyatı 280 TL'ye denk geliyor.

    Şirketin bu teklifini "yeni bir numara" şeklinde değerlendiren The First Financial Daily, Microsoft'un Çin'deki merkezinin konuyla ilgili açıklama yapmayı reddettiğini belirtti.

    Çin'deki işten çıkarımlar Microsoft'un dünya genelinde 18 bin işten çıkarımın bir parçası. Microsoft Nokia birimini Nisan ayında 7,2 milyar dolara satın almıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe - Beşiktaş - Chelsea maçlarının özetleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow