hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Robotlar çıktı meydane!..

    Robotlar çıktı meydane..
    expand

    Robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini 8 senedir bir araya getiren İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları (İTÜRO) programa yeni eklenen yarışmalar ve güncel konulardaki panellerle birlikte 10-11-12 Nisan tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her seviyeye hitap eden yarışmalarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen yarışmacı ve katılımcıları ile her yıl daha da büyük bir kitleye ev sahipliği yapan, uluslararası platformda söz sahibi bir organizasyon olmak için çalışmalarını sürdüren İTÜRO, 2014’te de katılımcılara zengin bir program sunacak.

    İTÜRO içerisinde her sene düzenlenen ve katılımcıların bilgilerini test edebilecekleri Çizgi İzleyen, Labirent, Yangın Söndüren gibi yarışmalar bu sene toplamda 11 kategoriden oluşacak. Her yıl yeni bir görev senaryosu ile düzenlenen Senaryo Kategorisi’nde ise bu sene yarışmacılara “Top Taşıma” görevi verilecek. Yarışmaların son kayıt tarihi 7 Nisan olurken, yarışma sırasında kayıt alınmayacak.

    Yarışmalara paralel olarak düzenlenen panellerde ise İTÜ Bilişim Enstitüsü, Bilgisayar Bilimleri öğretim üyelerinden Dr. Serkan Türkeli moderatörlüğünde, günümüzün en çok merak edilen alanlarından olan  “Tıpta Robotik” konusu ele alınacak. Panele İTÜ Biyomedikal Prog. Koordinatörü Prof. Dr. İnci Çilesiz, Bakırköy EAH. Kbb. Klinik Şefive Da Vinci Cerrahi Robotu’nu Türkiye'de en çok kullanan isimlerin başında yer alan Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan katılacak. Cordamed Medikal Mühendis Serkan Yılmaz robotiğin tıpta kullanımını izleyicilere aktaracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seminer programı içerisinde ise; Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Fatoş Yarman Vural, “Yapay Zeka, Doğada Zeka ve Ortak Zeka” konusu ile yer alacak. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde ders veren Prof. Dr. Okyay Kaynak “21. Yüzyılda Robotik” isimli seminerle programa katılacak.
    İTÜRO’nun söyleşi ayağında ise Péter Fankhauser ve Michael Neunert kendi yaptıkları ve dünyanın en hızlı ballbot’u olarak tanıtılan “Rezero”yu tanıtacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow