hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paris'teki yürüyüşe ABD'li yetkililer neden katılmadı?

    Paristeki yürüyüşe ABDli yetkililer neden katılmadı
    expand

    Paris'te dün dünya liderlerinin katılımıyla yapılan ve bir milyondan fazla kişinin yer aldığı yürüyüşe Başkan Obama dahil ABD'den hiçbir üst düzey yetkilinin katılmamış olması Amerikan medyasında geniş yankı buldu. ABD yönetimini sert bir dille eleştiren medya, durumu "diplomatik başarısızlık ve utanç" olarak tanımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris'teki Republique (Cumhuriyet) Meydanı’nda terör saldırılarında ölenler anısına yapılan yürüyüşte Almanya, İtalya, İngiltere, Türkiye ve İsrail liderleri de dahil olmak üzere 44 ülkenin üst düzey yetkilileri Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a eşlik etti.

    Birlik yürüyüşüne ABD'yi temsilen yalnızca Paris Büyükelçisi Jane Hartley katıldı. Bu durum ABD medyasında neden Başkan Obama'nın Paris'e gitmediği ya da yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Jonh Kerry gibi isimleri yerine göndermediği sorusunu ön plana çıkardı.

    Hollande: "Sen gelme Netenyahu"


    İlgi çeken bir başka detay ise ABD Adalet Bakanı Eric Holder'ın yürüyüş yapıldığı sırada Paris'te olmasına rağmen yürüyüşe katılmamasıydı.

    Holder, aşırı İslamcı teröre karşı alınması gereken önlemlerin tartışıldığı uluslararası güvenlik zirvesine katılmak için Paris'e gelmişti.


    Beyaz Saray'dan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak Başkan Obama açık bir şekilde medyanın hedefi oldu. Pek çok ülke lideri yürüyüşe katılırken Obama'nın gitmemesi CNN'in deneyimli gazetecisi Fareed
    Zakaria tarafından büyük bir hata olarak değerlendirildi. Fox kanalı ise durumu "utanç verici" olarak nitelendirdi.

    Rupert Murdoch'tan şok tweet!

    Kerry Paris'e gidiyor

    Bu gelişmelerin yaşanırken, Hindistan'da bulunan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin artan terör olaylarını görüşmek üzere Paris'e gideceği duyuruldu.

    Basın toplantısı yapan Kerry, Başkan Obama başta olmak üzere tüm ABD'li yetkililerin Fransız yetkililerle yakın temas halinde olduklarını, ilk saldırı gerçekleştiği anda istihbarat desteği teklifinde bulunduklarını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan Çetin: ''Türkiye'nin adı Osmanlı olmalı''

    ABD'nin önde gelen isimlerinin Paris'teki birlik yürüyüşüne katılmamasının eleştirildiği hatılatılan Kerry, "Orada olmayı çok isterdim ama herkesin bildiği üzere önceden planlandığı gibi Hindistan gezisindeyim. Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Paris Büyükelçimiz ve pek çok elçilik çalışanımız orada yürümüşken bunun 'her şeyde kusur aramak' olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Sultanahmet bombacısı Gaziantep'te mi tedavi edildi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow