hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 bin 500 kişinin Türkiye'ye girişi yasaklandı

    12 bin 500 kişinin Türkiyeye girişi yasaklandı
    expand

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye uzun zamandan beri Türkiye'ye gelen 39 milyon turist içerisinde hangisinin terörist hangisinin normal turist olduğunu ayırt edemeyeceğini, istihbarat ve bilgi paylaşımının gerekli olduğunu söylüyordu. Son aylarda bu talebimiz şüyu buldu ve yaklaşık 12 bin 500 kişinin ismi bildirildi ve bunların Türkiye'ye girişini yasaklıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Brüksel'e gitti. Brüksel'e gidişi öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir açıklama yapan Bakan Bozkır, terörizmle mücadelenin önemine değindi.

    Bozkır,  “Yıllardan beri bizim radikalizm ve terörizmle verdiği mücadele aslında AB'nin bu yeni karşılaştığı sorunun giderilmesine katkı olacak. Suriye'de DAEŞ terörü var. Çok sayıda Avrupa vatandaşı bu terör örgütüne ulaşmak için çaba içerisinde. Türkiye uzun zamandan beri Türkiye'ye gelen 39 milyon turist içerisinde hangisinin terörist hangisinin normal turist olduğunu ayırt edemeyeceğini, istihbarat ve bilgi paylaşımının gerekli olduğunu söylüyordu. Son aylarda bu talebimiz şüyu buldu ve yaklaşık 12 bin 500 kişinin ismi bildirildi ve bunların Türkiye'ye girişini yasaklıyoruz. Ayrıca Türkiye bu isimlerden hareketle bin 500 kadar DAEŞ'a gitmek üzere Türkiye'ye gelmiş AB ülkesi vatandaşlarını da ihraç ettik. Bu işbirliği sürdüğü taktirde hem bölgenin hem Türkiye'nin hem de AB'nin yararına olacaktır. Türkiye DAEŞ'i bir terör örgütü olarak görmektedir. Hiçbir şekilde bir işbirliği söz konusu değildir. Bizim beklentimiz AB'nin bizimle işbirliği yaparak bu terörle mücadelede birlikte hareket etmektir" dedi.

    Herkes elini taşın altına koymalı

    Türkiye'ye isim bildirildiği zaman bunların Türkiye'ye girişini yasakladıklarını, Türkiye'de ise ihraç ettiklerini vurgulayan Bozkır, “Biz işbirliğine hazırız. Bu terörle mücadelede işbirliği ve istihbarat paylaşımı en ön konulardan bir tanesidir. Herkesin artık elini taşın altına koyması gereken bir noktadayız. Bu mücadeleyi birlikte yapacağız. Bütün bu gençlerin zehirlenmesi ve terör örgütüne gitmesi Türkiye'nin bir olayı değildir. O ülkede yaşadığı sorunlardan belki çok iyi bir aile hayatının olmamasından kaynaklanan terör örgütüne katılacak ölçüye getiren mefhum vardır. Tabiatıyla o ülkelerin de kendi vatandaşlarına neden bu terör örgütüne katılmak için bu kadar yoğun çaba sarf etmekte olduklarını bu çocukların psikolojilerini iyi değerlendirmelidir" diye konuştu.

    "Kınıyorum"

    Ankara'da 76'ıncısı gerçekleştirilen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısını boykot eden CHP'yi de eleştiren Bozkır, “  Anlamakta güçlük çekiyorum. Hem de üzülüyorum" dedi. Bozkır, CHP'nin bu davranışını kınadığını da sözlerine ekledi.  
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow