hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Türk dağcı yanlış bölgede aranmış

    12 Türk dağcı yanlış bölgede aranmış
    expand

    Yunanistan'da kaybolduğu iddia edilen 12 Türk dağcının, telefon sinyal bilgilerindeki karışıklık nedeniyle yanlış bölgede arandığı ortaya çıktı. Ülkenin kuzeyindeki Pieria Dağları'ndaki arama çalışmaları, Edirne'nin karşısındaki Meriç bölgesine kaydırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk vatandaşı olduğunu söyleyen bir kişi cuma günü Avrupa Acil Yardım Hattını arayarak "12 kişi olduklarını ve yerleşim merkezinden uzak,, dağlık bir bölgede kayboldukları" ihbarında bulundu.

    Arama Kuzey Amerika numaralı bir cep telefondan yapıldı. Numara geri arandığında ise cevap vermedi.

    Yunanistan Telekomünikasyon Kurumu'nun yaptığı ilk analizde cep telefonu sinyalinin Pieria dağlarından geldiği anlaşıldı. Ve bölgede arama çalışması başlatıldı. Ancak çalışmalardan hiçbir sonuç alınamadı.

    Kurumun daha sonra yaptığı analizlerde ise sinyalin Türk-Yunan ve Bulgar sınırından geldiği belirlendi. Bunun üzerine Pieria Dağları bölgesinde yürütülen çalışmalar akşam saatlerinde durduruldu. Arama çalışmalarına bu sabahtan itibaren ,Edirne'nin karşısındaki Orestiada kentinden Bulgaristan sınırına doğru Meriç ve Arda nehirlerinin geçtiği bölgede devam edileceği bildirildi.

    Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu yetkilileri de, yardım çağrısının edirne'nin karşısındaki Meriç bölgesinden geldiğinin teyit edildiğini belirterek, aramaların buraya kaydırıldığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak yunanlı yetkililerin, yardım çağrısının doğruluğu konusunda da kuşkuları var. Acil yardım çağrısının yapıldığı telefonun bir Kuzey Amerika ülkesine kayıtlı olması ve bu numaranın cevap vermemesi kuşkuları artırıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow