hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    76 yaşındaki parti lideri IŞİD ile savaşıyor

    76 yaşındaki parti lideri IŞİD ile savaşıyor
    expand

    Kuzey Irak'ta bulunan Kürdistan Sosyalist Partisi'nin Genel Sekreteri 76 yaşındaki Muhammed Hacı Mahmut, ilerlemiş yaşına rağmen Kerkük bölgesinde başına geçtiği Doçka silahı ile IŞİD ile savaşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin eski Başbakanı Berham Salih'ın sahibi olduğu Xendan internet sitesindeki habere göre, Mesut Barzani tarafından Kerkük Cephesi Peşmerge Güçleri Genel Komutanı olarak görevlendirilen Mahmut, sürekli elinde kanas silahı ile dolaşıyor.

    IŞİD'in Musul'u ele geçirmesi ve Irak Ordusu'nun Kerkük'ten çekilmesi ile kentin kontrolünü sağlayan Peşmerge güçlerini komuta eden Irak Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmut, yaşının ilerlemesine rağmen IŞİD ile çatışmaların sürdüğü cephelerde Peşmergenin yanından ayrılmıyor. Son olarak bir aracın üzerinde kurulan Doçka silahının başına geçen Mahmut, IŞİD hedeflerine ateş etti. Mesut Barzani tarafından Kerkük Cephesi Peşmerge güçleri Genel komutanı olarak atanan Muhammed Hacı Mahmut, yanında Kannas silahını ayırmaması ile biliniyor.

    IŞİD militanları enerji içeceğiyle savaşıyormuş

    Bağdadi ölürse IŞİD biter mi?

    Baransu'ya, Erdoğan'a "hakaret ve şantaj"dan dava

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow