hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Türkiye'den Suriyeli, Iraklı ve Afgan mülteci alacak

    ABD Türkiyeden Suriyeli, Iraklı ve Afgan mülteci alacak
    expand

    ABD'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılardan kabul ettiği mülteci sayısı Eylül ayına kadar 2 bine ulaşabilir. Açıklamayı Türkiye'de bulunan ABD Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ann Richard yaptı. Türkiye'de bulunan Suriye, Irak ve Afganistan vatandaşlarının da aralarında olduğu 5 bin 624 mülteci, geçen yıl ABD'ye kabul edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Göçmenler ve Göçten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne Richard, Ankara'da bir dizi temasta bulundu.

    Dışişleri, Ekonomi ve Milli Eğitim Bakanlıklarında görüşmeler yapan richard, bir grup gazeteciye temasları hakkında bilgi verdi.

    Türkiye'nin sığınmacılara yönelik politikasıyla lider ülke olduğunu söyleyen Anne Richard, ABD'nin de Türkiye'deki sığınmacılardan bu yıl 664'ünü kabul ettiğini bu sayının Eylül ayına kadar 2 bin civarına ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

    Richard, gelecek yıl da Türkiye'den birkaç bin kişi alınmasını hedeflendiğini söyledi, "Ciddi sağlık sorunlari yasayanlar, travma geçirenler, işkenceden kurtulanlar, dullar ve yetimler gibi en kırılgan vakaları alabiliriz" diye konuştu. 

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan özel güvenlik ve avukatların aranması açıklaması

    Savcı Kiraz'dan 10 kurşun çıktı!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genetik bozuklukla doğan bebeği kutsal ilan ettiler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow