hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve AB Erdoğan'ın açıklamaları için ne dedi?

    ABD ve AB Erdoğanın açıklamaları için ne dedi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1915 olaylarına yönelik açıklamaları ABD ve AB tarafından memnuniyetle karşılandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1915 olaylarına yönelik açıklamalarını tarihi bir konuşma olarak niteledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, gündelik basın toplantısında, Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin sorulara verdiği yanıtta, ABD'nin Erdoğan'ın verdiği mesajlardan memnuniyet duyduğunu söyledi.

    Erdoğan'ın açıklamasını tarihi ve olumlu bir adım olarak gördüklerini belirten Psaki, "Başbakan Erdoğan'ın, Ermenilerin 1915 yılında yaşadığı acıları kamuoyu önünde tarihi kabulünden memnuniyet duyuyoruz. Bunun, gerçeklerin tam, dürüst ve adil olarak kabul edilebileceğine yönelik olumlu bir işaret olduğuna inanıyor, Türkler ve Ermeniler arasındaki uzlaşı sürecini ileriye götüreceğini umuyoruz" diye konuştu.

    AB memnuniyetle karşıladı

    Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını memnuniyetle karşıladı.

    AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle, Twitter mesajında, "Başbakan Erdoğan'ın Ermenilere ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum. Barışma kilit AB değeridir. Bu ruha uygun adımların takip edeceğini umuyorum" ifadelerine yer verdi.

    Başbakan Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin mesajında "Kadim ve eşsiz bir coğrafyanın benzer gelenek ve göreneklere sahip halklarının, geçmişlerini olgunlukla konuşabileceklerine, kayıplarını kendilerine yakışır yöntemlerle ve birlikte anacaklarına dair umut ve inançla, 20. yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Aynı dönemde benzer koşullarda yaşamı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow