hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD yönetimi: 'Utanç verici saldırı'

    ABD yönetimi: Utanç verici saldırı
    expand

    ABD yönetimi, İsrail'in bugün Gazze'de BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) ait bir okula düzenlediği saldırıyı "utanç verici" olarak niteleyerek "dehşete düştüklerini" belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Refah'ta 3 bin civarında yerlerinden edilmiş kişiye barınak sağlayan, en az 10 Filistinli'nin daha trajik biçimde hayatını kaybettiği UNRWA okulunun dışındaki utanç verici bombalamadan dehşete düşmüştür" ifadesini kullandı.

    Psaki, Gazze'deki tüm BM tesislerinin olduğu gibi, okulun da koordinatlarının İsrail savunma güçlerine defalarca iletildiğini kaydederek "İsrail'in kendi standartlarını karşılamada ve sivil kayıplardan kaçınmada daha fazlasını yapması gerektiğini bir kez daha vurgularız" ifadesine yer verdi.

    Sivillere barınak sağlayanlar başta olmak üzere BM tesislerinin korunması gerektiğini ve saldırıya girişmek için birer üs olarak kullanılmaması gerektiğini dile getiren Psaki, açıklamasına şöyle devam etti:

    "Civarda militanların faaliyet gösterdiği şüphesi, çok sayıda masum sivilin hayatlarını riske atan saldırıları haklı çıkarmaz. Son dönemdeki diğer UNRWA okullarının bombalanmasının yanı sıra bu olayın da tam ve süratle biçimde soruşturulması çağrısında bulunuyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Psaki, tüm tarafların sivil kayıpları önlemek için uygun tüm önlemleri almaları, sivil nüfusu korumaları ve uluslararası insani hukuka uymaları gerektiğinin altını çizmeye devam ettiklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow