hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den dinleme açıklaması

    ABDden dinleme açıklaması
    expand

    Alman Der Spiegel dergisi haftasonu yayınladığı bir haberinde Türkiye'yi sadece Almanya'nın değil, ABD'nin de dinlediğini iddia etmişti. Konu ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. "İddialar ile ilgili Türk yetkililer ile görüşüyoruz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında konuştu. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'nın Türkiye'de hükümet yetkililerini dinlediği iddaları ile ilgili soruları yanıtladı.

    Psaki, istihbarat bilgileri konusunda kamuya açık yorum yapmadıklarını hatırlattı, iddialar ile ilgili Türk yetkililer ile görüştüklerini belirtti.

    Türkiye'de tesadüfen yaşadığımızı gösteren 19 talihsiz olay

    Sözcü, "Türkiye'nin müttefiki ve dostu olarak yakın işbirliğini daha da güçlendirmeye ve önemli meselelerde işbirliğimizi devam ettirmeye yönelik bağlılığımız sürüyor" dedi.

    Bir gazetecinin "iddiaların doğru olması halinde ABD yönetiminin söz konusu faaliyetlerini sonlandıracağına dair söz verebilir misiniz?" sorusu üzerine Psaki kesin bir şey söylemedi.

    ABD Başkanı Obama'nın 2014 yılının başında istihbarat toplama yöntemleri ile ilgili reform yapılacağına dair olan sözlerini hatırlattı.

    Aziz Yıldırım yumruk yumruğa kavga etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow