hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den tarihi Küba adımı

    ABDden tarihi Küba adımı
    expand

    Amerika Birleşik Devletleri ve Küba arasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde bir adım daha atılıyor. Buna göre ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Küba'yı terör listesinden çıkarma tavsiyesi geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN International'ın iki bakanlık çalışanına dayandırdığı haberde,  dışişlerinin Beyaz Saray'a Küba'nın terör listesinden çıkartılması tavsiyesinde bulunduğu belirtildi..  

    Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Küba'nın statüsüne ilişkin nihai kararın önümüzdeki bir kaç gün içerisinde verilmesinin beklenmediğini ancak bu konuda bir sonraki aşamaya yakında geçilebileceğini bildirdi.

    ABD Dışişleri'nin bir ülke hakkında terör listesinden çıkartma tavsiyesi vermesi için adı geçen ülkenin altı ay boyunca hiçbir terör faaliyetine destek sunmamış olması gerektiği belirtiliyor.

    ABD Başkanı Barack Obama ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro, geçen yılın aralık ayında 1961 yılında kesilen diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağını duyurmuşlardı. Ardından başlayan süreçte iki ülke, casusluk faaliyeti nedeniyle hapis tutulanları serbest bırakılması, doğrudan telefon görüşmelerine olanak tanınması gibi adımlar atıldı.

    AKP'den aday olamayınca partiyi suçladı

    Kocasakal'dan Erdoğan'a sert cevap!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow