hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den Türkiye'ye "yasakları kaldırın" çağrısı

    ABDden Türkiyeye yasakları kaldırın çağrısı
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türkiye'ye sosyal medya sitelerine yönelik yasakların kaldırılmasına dair yazılı bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türkiye'ye sosyal medya sitelerine yönelik yasakların kaldırılması çağrısını yaptı.
     
    Harf, Türkiye'de sosyal medya sitelerinin kapatılmasına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Sözcü Harf, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'deki ifade özgürlüğünü desteklemektedir ve özgür konuşmayı tehdit edici bütün eylemlere karşıdır. Özgür ve engellemelerden arınmış medya açık ve demokratik toplumların temel unsurlarındandır. Türk hükümetinden vatandaşlarının Twitter ve Youtube'a erişiminin önündeki engelleri kaldırmasını ve diğer bütün sosyal medya platformlarına özgür erişimini teminat altına almasını teşvik ediyoruz. İfade özgürlüğü her sağlıklı demokrasi için kilit önemdeki bir unsurdur ve Türk Anayasası ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) anlaşmalarında korumaya alınmıştır."

    YouTube ve Twitter'a erişim engellendi

    Twitter erişime açıldı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow