hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman belediyesi Soma için Türk bayrağı asıp yarıya indirdi

    Alman belediyesi Soma için Türk bayrağı asıp yarıya indirdi
    expand

    Almanya' da Warendorf'a bağlı Ahlen kentinde, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin acısını paylaşmak için belediye, binasına Türk bayrağı çekti ve belediyeye bağlı kurumlarda tüm bayraklar yarıya indirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde Warendorf'a bağlı Ahlen kentinde, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere saygı için belediye binasına Türk bayrağı çekildi. Belediyeyi temsil eden flama ile birlikte Türk bayrağı yarıya indirildi.

    “Kentimizde yaşayan çok sayıda Türk kökenlinin yüreklerinin Soma'da olduğunu biliyoruzö diyerek belediyeye bağlı tüm kurumlardaki bayrakları yarıya indiren Ahlen Belediyesi, “Madencilerin acısını, yürekten paylaşıyoruzö açıklaması yaptı.

    “Gönül bağımız var"

    Ahlen'deki madenlerde Türklerle Almanların omuz omuza çalıştığı kaydedilen belediye açıklamasında, Türk işçiler kanalıyla oluşan gönül bağı nedeniyle, hem Soma halkıyla dayanışma için, hem de kentteki Türkler başta olmak üzere madencilerin acısını paylaşmak adına bayrakların yarıya indirildiği bildirildi. Kentte yaşayan Türkleri memnun eden uygulamaya, Alman Kimya, Maden ve Enerji İşçileri Sendikası IG BCE Ahlen temsilciliği de kentteki eski maden ocağının kulesindeki bayrağı yarıya indirerek katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berlin'de Somalı madenciler giyabi cenaze namazı kılındı

    Başkent Berlin'de ise Berlin Şehitlik Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrasında Soma'da yaşamını yitiren madenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran Şehitlik Camisi İmamı Müfit Sevinç, Somalı madencilerin acılarını paylaşmak adına, onlara dua etmek adına bu gıyabi cenaze namazının kılındığını duyurdu. Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazına çok sayıda Berlinli vatandaş katıldı.

    Köln'de taziye defteri açıldı

    Köln Başkonsolosluğu'nda da Somalı madenciler için taziye defteri açıldı. Vatandaşlar deftere üzüntülerini, duygularını ve dualarını yazmak için sıraya girdi. Soma'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır dileyen Köln Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Adnan Hayal, “Soma'da bizi çok içten üzen bir olay yaşandı. Bu nedenle bir taziye defteri açtık. Hem vatandaşlarımızdan hem de yabancılardan yoğun bir ilgi var. Defteri imzalayanlar, 'Geride kalanlar için ne tür yardımlar yapılabilir ve yardım kampanyası yapılacak mı?' gibi sorular soruyorlar. Taziye defteri uygulaması iki gün sürdü ancak biz vatandaşlarımız için defteri birkaç gün daha açık tutacağız. İsteyen kişiler gelerek ya da konsolosluğumuza faks ve e-posta göndererek de üzüntülerini dile getirebilirler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brüksel'de Somalı madenciler için sessiz eylem

    Öte yandan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de de TGB tarafından Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için sessiz eylem düzenlendi. Düzenlenen sessiz eylemin yapıldığı yere, “Dikkat Bu Ülkede Kader Var, Kader Değil Cinayet, Yüz Karası Değil Kömür Karasıö yazarak sessiz eylemde bulundular. Toplanan grup okunan dualar sonrasında dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow