hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman kargo uçakları için izin çıktı

    Alman kargo uçakları için izin çıktı
    expand

    Türkiye ile Almanya arasındaki dinleme skandalı ardından Alman Hava Kuvvetleri'ne ait Irak'a insani yardım götüren askeri uçağının Adana İncirlik Üssü'ne bugün inmesine izin verilmediği öne sürüldü. Alman Hava Kuvvetleri Sözcüsü ise, Alman kargo uçakları için Türkiye'den İncirlik'e iniş izninin çıktığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman Yayın Kuruluşu Deutsce Welle'nin haberine göre, Alman Hava Kuvvetleri'nin bugün Kuzey Irak'a yardım malzemesi götürmek üzere yapması planlanan seferi, Türkiye'nin İncirlik hava üssüne iniş izni vermemesi nedeniyle ertelendi. Haberde, 'Transall' tipi askeri nakliye uçağının Kuzey Irak'a 20 ton malzeme taşıması öngörüldüğü ifade edildi.

    Türk siyasetine ait unutulmaz afişler

    Alman Hava Kuvvetleri'nin ilk yardım seferleri cumartesi günü yapılmış ve kriz bölgesine ulaştırılmak üzere Erbil'e 36 ton gıda ve sıhhi malzeme gönderilmişti.

    İslam Devleti adlı terör örgütünden kaçan on binlerce Yezidi ve Hıristiyan bu kriz bölgesine sığındığı hatırlatıldı.

    Danıştay'dan gökdelen yıkım kararına onay

    Deutsche Welle, Alman dış istihbarat servisi BND'nin 2009 yılından bu yana NATO müttefiki Türkiye'yi dinlediği yönünde çıkan haberler Almanya ile Türkiye arasında gerginliğe yol açtığını hatırlattı.

    İzin çıktı

    Öte yandan Alman Hava Kuvvetleri Sözcüsü, Alman kargo uçakları için Türkiye'den İncirlik'e iniş izninin çıktığını bildirdi.

    Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise gecikmenin teknik nedenlerden kaynaklandığı vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seferlerin ertelenmesi, Alman medyasında BND skandalı ile ilişkilendirilmiş ve Türkiye'nin iniş izni vermeye yanaşmadığı şeklinde yorumlanmıştı.

    Alman Savunma Bakanlığı, konunun dış istihbarat servisi BND'nin Türkiye'deki faaliyetleri konusundaki gerilimle ilişkilendirilmemesi için dayanak noktası bulunmadığını vurguladı. Yirmi tonluk gıda maddesi taşıyan üç adet Transall tipi kargo uçağının öğleden sonra yola çıkması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow