hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da bir camiye domuz kafası bırakıldı

    Almanyada bir camiye domuz kafası bırakıldı
    expand

    Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Delmenhorst kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatına bağlı Mevlana Cami'sinin önüne domuz kafasının bırakıldığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Caminin önüne bırakılan kesilmiş domuz kafasının dün caminin alt katındaki markette çalışan Servet Çoban tarafından fark edildiği kaydedildi.

    Delmenhorst Mevlana Camisi Başkanı Cumali Keser AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, markette çalışan kişinin domuz kafasını fark etmesinin ardından polise haber verdiklerini söyledi. Polisin yarın kamera görüntülerini inceleyeceğini belirten Keser, şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını, Hristiyan ve Yahudilerle de iyi diyalog içinde olduklarını kaydetti.

    Söz konusu saldırının Kurban Bayramı'nda yapılmasının kendilerini üzdüğünü belirten Keser, "Bunu kimin yaptığı yönünde bilgimiz yok ancak bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Bu işi kimsenin üzerine yıkmak gibi bir niyetimiz yok. Ama bunu bilinçli yaptılar. Neden bir gün önce veya bir gün sonra yapılmadı da Bayram sabahı yapıldı" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya da, Müslümanların Bayramı'nda dahi İslam düşmanlığının kendisini göstermesinin çok üzücü olduğunu dile getirerek, "Mevlana Cami'sine yapılan bu saygısızlık ve saldırı Müslümanları rencide etti" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow