hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da fırtına hayatı felç etti: 5 ölü

    Almanyada fırtına hayatı felç etti: 5 ölü
    expand

    Almanya'da Köln kenti ve çevresinde hızı saatte 150 kilometreyi bulan fırtına hayatı felç etti. 5 kişi yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündüz sıcaklığın 32 dereceye kadar yükseldiği bölgede, akşam saatlerinde şiddetli fırtınanın ardından yağış başladı.

    Polis ve itfaiyeden alınan bilgiye göre, Köln'ün Flittard semtinde, bisikletiyle yolda giderken üzerine ağaç parçası düşen bir kişi yaşamını yitirdi. Düsseldorf'ta kasırga ve yağmurdan kaçmak için bahçe evine saklanan grubun üzerine devrilen ağaç nedeniyle üç kişi hayatını kaybederken, iki kişi ise ağır yaralandı.

    Krefeld'de ise kopan elektrik hattı üzerine düşen bir kişi hayatını kaybetti.

    Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kötü hava koşulları nedeniyle bir çok evin kilerini su bastı. 15-20 dakika içerisinde metrekareye düşen yağış 40 kilogramı buldu.

    Kırılan ağaç dalları, kökünden sökülen ağaçlar ve su baskınları nedeniyle itfaiye yoğun mesai harcadı. Tren, tramvay ve otobüs seferleri aksadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düsseldorf Havaalanı ise, 21.00- 22.00 saatleri arasında hava trafiğine kapatıldı. KRV'nin Warstein kentinde ceviz büyüklüğünde dolu yağarken, Erkelenz kentinde yıldırım düşen bir evde yangın çıktı. Brilon'da ise, şiddetli yağmur nedeniyle yollar su altında kaldı.

    Yetkililer hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıkladılar.

    Ayrıca Köln'de Keup Caddesi'nin ırkçı NSU örgütü tarafından bombalanmasının 10. yılı nedeniyle yapılan etkinlikte Zülfü Livaneli konseri iptal edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow