hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'dan Gazze'ye 50 milyon euro

    Almanyadan Gazzeye 50 milyon euro
    expand

    Almanya, Gazze'nin yeniden imarına katkı için 50 milyon euro yardım taahhüdünde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İsrail'in saldırıları sebebiyle büyük yıkımın yaşandığı Gazze'nin yeniden imarı için Kahire'de düzenlenen uluslararası konferans vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

    Almanya'nın Gazze'nin yeniden imarına katkı için 50 milyon euro yardım yapacağını açıklayan Steinmeier, "Beş hafta süren savaş ve yıkımın ardından Gazze'de yaşayan halk, yeniden imar için bizim acil desteğimize ihtiyaç duyuyor. Gazze'de yaşayanları umutsuz bir şekilde kendi başlarına terk edemeyiz" ifadelerini kullandı.

    Hamas'ın ve silahlı grupların Gazze'den İsrail'e düzenledikleri roket saldırılarını eleştiren ve Filistin Özerk Yönetimi'nin Gazze'de yeniden sorumluluğu üstlenmesini desteklediklerini belirten Steinmeier, İsrail'in de Gazze'ye uyguladığı ablukayı hafifletmesini istedi. Steinmeier, şunları kaydetti:

    "Şurası açıktır ki, Gazze'de yeniden statükoya geri dönülmesi kabul edilemez. Hiçkimse, bir süre sonra yeniden yerle bir edilecek bir altyapı inşa etmek istemiyor. Sürdürülebilir bir ateşkes ile şu iki hedefin sağlanması gerekiyor. Gazze artık Hamas ve diğer aşırı gruplar tarafından bir silah deposu gibi kullanılmamalıdır. Aynı zamanda Gazze'de yaşayan halk için ekonomik bir perspektif ve dolaşım serbestliği sağlanmalıdır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Leman Sam'a büyük kızından tepki!

    Almanya, Kahire'de Gazze'nin imarı için yapılmakta olan konferansa, Dışişleri Bakan Yardımcısı Michael Roth başkanlığında bir heyetle katılıyor.

    Mısır ve Norveç yönetimlerinin ortak davetiyle gerçekleştirilen konferansa 70 ülke ve uluslararası kuruluştan temsilciler katılıyor.

    İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

    Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

    Kobani'nin az bilinenleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow