hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'dan Kürtlere askeri teçhizat

    Almanyadan Kürtlere askeri teçhizat
    expand

    Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadele için Irak'ın kuzeyindeki Kürtlere askeri teçhizat göndermek istediklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Birinci Televizyonu’nun (ARD) sabah programında konuşan Leyen, askeri araç ve malzemeleri IŞİD'e karşı Irak'ın kuzeyinde mücadele eden Kürtlere  göndereceklerini söyledi.

    Leyen, "Uluslararası hukuka göre resmi olarak Irak hükümeti bizden yardım talebinde bulundu ve onlara verilecek ama pratik olarak doğrudan Irak'ın kuzeyine gidecek" ifadesini kullandı.

    Alman hükümeti gönderilecek askeri malzemeleri derlediğini belirten Leyen, bunlara yataklar, çadırlar, koruma yelekleri ve motorlu askeri araçlar dahil olduğunu söyledi.

    Leyen, gönderilecek olan askeri teçhizatlarını bölgeye ulaştırılması konusu değerlendirildiğini, Irak'ın komşu ülkesi olan Türkiye'nin bu konuda yardımcı olabileceğini belirtti.

    Peşmergeler IŞİD'in karargahlarını ele geçirdi

    "Türkiye sizi bu konuda destekliyor mu?" sorusu üzerine Leyen, "Türkiye komşu ülke olduğundan yararlı oluyor. Türkiye ülke olarak ve coğrafi açıdan önemli. Örneğin ilk başta malzemeleri buraya götürmeden önce bir üsse indirmek gibi" diye konuştu.

    Ursula von der Leyen, Almanya'nın özellikle insani yardım ve askeri teçhizat konusunda rol oynayacağını vurgulayarak, ABD'nin Irak Savaşı'nın sonucu yüzünden şimdi sorumluluk taşıması gerektiğini belirtti.

    "Fatkini" çılgınlığı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow