hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aslanlara yem edilen zürafaya Kanada talip olmuş!..

    Aslanlara yem edilen zürafaya Kanada talip olmuş..
    expand

    Danimarka'nın Kopenhag Hayvanat Bahçesi'nde, yer darlığı yüzünden kesilerek aslanlara yem edilen zürafaya, daha önce Kanada'nın talip olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya basınına yansıyan görüntüler yüzünden tepkilere neden olan 2 yaşındaki zürafa Marius için Kanada'nın Quebec eyaletindeki Park Safari isimli hayvanat bahçesi yetkililerinin defalarca talepte bulunduğu ortaya çıktı.

    Park Safari Hayvanat Bahçesi Sözcüsü Francis Lavigne, yaptığı basın açıklamasında, Marius'u almak için gerçekleştirdikleri tüm çabalarının sonuçsuz kaldığını söyledi.

    Zürafayı kurtarmak için adını açıklamayan bir kişinin 500 bin euro (1,5 milyon TL) teklif ederek satın almak istediğini kaydeden Francis Lavigne, "İletişim için her yolu denedik ama cevap veren olmadı. Biz Marius'u alabilirdik" dedi.

    Zürafanın, çoğu çocuk olan izleyicilerin önünde parçalanmasını doğru bulmadıklarını da kaydeden Lavigne, "Marius gereksiz yere öldü" ifadesini kullandı.

    Çok sayıda tehdit

    Marius'un öldürülmesinden sonra Kopenhag Hayvanat Bahçesi yetkililerinin sosyal medya üzerinden çok sayıda tehdit aldıkları da açıklanmıştı. Son olarak pazartesi gecesi web sayfası saldırıya uğrayan hayvanat bahçesinin yetkilileri, basına uygulamanın ne kadar gerekli ve tüm hayvanat bahçeleri ile yaban hayatı parklarında uygulanan normal bir işlem olduğu yönünde açıklamalarda bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow