hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Komisyonu'ndan vize önerisi

    Avrupa Komisyonundan vize önerisi
    expand

    Avrupa Komisyonu, büyümeyi harekete geçirmek ve istihdam yaratmak için vize işlemlerini esnetme önerisinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Komisyonu, yazılı açıklamada, kısa süre için AB'ye gelme niyetinde olanlar için vize işlemlerinin hızlandırılmasını ve basitleştirilmesini önerdi.

    Açıklamada, Schengen bölgesi için yeni düzenlemeyle, dost ve akraba ziyaretlerinin yanı sıra iş ziyaretlerinde de kolaylık sağlamasının, ayrıca ekonomi ve istihdamın harekete geçmesinin hedeflendiği vurgulandı.

    AB'nin 2013'te yayımladığı araştırma, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Çin, Hindistan, Rusya ve Ukrayna kökenli yaklaşık 6,6 milyon kişinin çok karmaşık prosedürler nedeniyle yolculuk yapamadığını göstermişti.

    Prosedürün basitleştirilmesiyle sadece bu 6 ülkenin Schengen bölgesinden yararlanmasının 5 yılda 130 milyar euro gelir sağlayacağı kaydedildi.

    Yeni vize yönetmeliği teklifinin yürürlüğe girebilmesi için üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. Yeni yönetmeliğin gelecek yıl yürürlüğe girmesi hedefleniyor.

    Schengen ortak vize bölgesi İngiltere, İrlanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 22 AB üyesiyle İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'yi kapsıyor.

    AB'nin Moldova'ya vize muafiyeti 28 Nisan'da başlıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow