hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağdat'tan Türkiye'nin petrol adımına tepki

    Bağdattan Türkiyenin petrol adımına tepki
    expand

    Irak merkezi yönetimi, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi petrollerinin ihraç edilmeye başladığını açıklamasının ardından Uluslararası Ticaret Odası nezdinde tahkime gidilmesi için başvuruda bulunmuştu. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nden bu adıma tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgesel yönetimden yapılan açıklamada, Irak'ın bu adımı "Boş tehdit ve yasadışı" olarak nitelendi, başvurunun başarısız olacağı savunuldu.

    Açıklamada, "Bölgesel Kürt Yönetimi ve uluslararası ortakları, Irak Petrol Bakanlığının boş tehditlerinin, bölgesel yönetimin petrol ihracatına müdahale etmesine izin vermeyecek" denildi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cuma günü, Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatına başladığını açıklamıştı.

    Bunun üzerine Irak Petrol Bakanlığı, Irak'ın Türkiye ve BOTAŞ'a Paris merkezli Uluslararası Ticaret Odası nezdinde tahkime dava açılması için başvurma kararı almış, Türkiyeyi iki ülke arasında imzalanan Petrol Boru Hattı Anlaşması'ndaki yükümlülükleri ihlal etmekle suçlamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow