hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona'daki gösterilerde polis ilk defa ses toması kullandı!

    Barcelonadaki gösterilerde polis ilk defa ses toması kullandı
    expand

    TOMA ve plastik mermilerin kullanılmasının yasak olduğu İspanya'nın Barcelona kentinde polis ilk defa onların yerine rahatsiz edici ses tomaları ve viskoelastik mermileri görücüye çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barcelona'da sosyal içerikli bir binanın yıkılması ile başlayan gösteriler üçüncü gününe girdi.

    Kendilerine "Okupa" adı veren bir gurup genç tarafından yaklaşık 17 yıldır işgal edilen "Can Vies" adlı sosyal merkezin boşaltılmasına karşı çıkan göstericiler infial çağrılarına uymuyarak polisle çatışmaya devam etti.

    Diğer bölgelerden gelerek eylemcilere destek veren ve sayıları yaklaşık 500'ü bulan çoğu yüzü maskeli kişilerin son iki günde olduğu gibi caddede bulunan banka ofislerinin camlarını kırdığı, çöp bidonlarını ateşe verdiği ve polise taş ve molotofkokteyl attığı görüldü.

    Polisin diğer günlere nazaran daha sert müdahale ettiği olaylar sonrası 25 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

    Bu arada, TOMA ve plastik mermilerin kullanılmasının yasak olduğu Katalunya bölgesinde polis ilk defa onların yerine rahatsiz edici ses tomaları ve viskoelastik mermileri görücüye çıkardı.

    Olay yerine getirilen ses TOMA'larının çıkardığı rahatsız edici gürültünün eylemciler üzerinde etkili olduğu belirtiliyor.

    Barcelona'daki gösterilerde ayrıca yaklaşık iki yıl önce polisin kullandığı plastik mermi sonucu bir kadının bir gözünü kaybetmesinin ardından yasaklanan plastik mermiler yerini Viskoelastik mermilerin kullanılması dikkat çekti.

    Plastik mermilere nazaran daha yumuşak ve elastik olan viskoelastik mermilerin kullanımılın daha pratik ve etkili olduğu ve halktan daha az eleştiri aldığı ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow