hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barzani parlamentosunu topladı

    Barzani parlamentosunu topladı
    expand

    Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzaninin birkaç ay içinde referanduma gideceklerini açıklamasının ardından, bugün Erbil'de parlamentoyu toplandı. Mesud Barzani meclise, bağımsızlık referandumuyla ilgili çalışacak bir komisyonun kurulması için yasa çıkarılması talebinde bulundu. Barzani ayrıca, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Carba ile de bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parlamentoda konuşma yapan Mesud Barzani, referandum hazırlıklrı için kurulacak komisyonun çalışma takvimiyle ilgili bilgi vermedi, herhangi bir tarih açıklamadı.

    Kürt güçlerinin Kürdistan'ın parçası olduğunu ve Kerkükten çekilmeyeceklerini açıklayan Barzani, "Hiçbir yere gitmeyeceğiz" dedi.

    Mesud Barzani, "Uluslararası desteğimiz var ama bize destek olmayanlar karşımızda da sayılmaz" dedi.

    Barzani Suriye muhalefetinin lideri Carba ile görüştü

    Öte yandan, Mesut Barzani, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Carba ile bir araya geldi. Görüşmede, Suriye ve Irak'ta yaşanan kriz gündemdeydi.

    Açıklama, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlığının resmi internet sitesinden yapıldı. Barzani ve Carba'nın Suriye ve Irak'ta yaşanan krizi ele aldığı belirtildi.

    Ahmet Carba, Suriyeli sığınmacıların ardından, IŞİD'in ilerleyişi sonrası kaçan Iraklıların da gelmesiyle Kürt bölgesinin yükünün ağırlaştığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Carba ayrıca, Barzani'ye Iraklı ve Suriyeli sığınmacılara her türlü insani yardımı sağladığı için teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ise, yaklaşık 250 bin Suriyeli sığınmacının Kürt bölgesinde bulunduğunu kaydetti.

    300 binden fazla Iraklıyı da misafir etmeye başladıklarını belirten Barzani, insani yardım için gereken çabayı göstereceklerini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow