hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barzani'den Kürt bölgesine sığınanlarla ilgili açıklama

    Barzaniden Kürt bölgesine sığınanlarla ilgili açıklama
    expand

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, peşmerge güçlerinin, çöken ve dağılan Irak ordusunun bıraktığı güvenlik boşluğunu doldurduğunu belirterek, "Peşmerge güçleri, Kürdistan bölgesi sınırlarını hassasiyetle korumalıdır" dedi. Barzani, Kürt bölgesine sığınan insanlarla ilgili de mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barzani, IKBY Başkanlık sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Musul'u ele geçirmesinden sonra Kürdistan bölgesine sınır olan yerlerde Irak ordusu çöktü ve dağıldı. Bu nedenle güvenlik boşluğu meydana geldi. Peşmerge güçleri, Irak ordusunun çekildiği bölgelere girerek, bu boşluğu doldurdu" değerlendirmesinde bulundu.

    Irak Anayasası'nda sorunlu bölgeler olarak ifade edilen yerlere giriş amaçlarının halkın can ve mal güvenliğini korumak olduğunu aktaran Barzani, şöyle devam etti:

    "Kürdistan halkını korumak, dini ve etkin unsurların yaşam emniyetini güvenceye almak ve bir bütün olarak kamu kurumlarını ayakta tutmak için peşmergeler, sorunlu bölgelere girdi. Peşmerge güçleri, Kürdistan bölgesi sınırlarını hassasiyetle korumalıdır. Güvenlik güçlerimiz, herhangi bir tatsızlığın veya taşkınlığın oluşmasına izin vermemelidir."

    Barzani, IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerden kaçarak Kürt bölgesine sığınan insanların, yerel halk için bir tehdit oluşturmayacağını, bu konuda halkına güvence verdiğini vurguladı.

    IŞİD, Felluce'de bir kasabayı ele geçirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruhani'den Bağdat'a yardım teklifi

    Tek kurşun atmadan teslim olan ordunun komutanı konuştu

    Tikrit'te Baasçılara baskın

    IŞİD toplantısına baskın: 40 ölü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow