hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu Berlin'de Türklere hitap etti

    Başbakan Davutoğlu Berlinde Türklere hitap etti
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçiminde Almanya'daki vatandaşların büyük katılımla sandığa gitmelerini isteyerek, "Demokrasiye Avrupa'da da sahip çıkmalısınız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, Almanya'daki Türk toplumunun temsilcileriyle buluştu.

    Sözlerine, "50 yıl önce Anadolu'nun farklı bölgelerinden helal rızık için yola çıkmış yiğit insanların onurlu evlatları, hepinizi muhabbetle selamlıyorum" diyerek başlayan Başbakan Davutoğlu, "O yiğit insanların
    torunlarıyla gurur duyuyoruz ki bu al bayrağı dünyanın her köşesinde olduğu gibi Almanya'da dalgalandırıyorsunuz. Allah razı olsun" diye konuştu.

    Eşi özel sektörde çalışan öğretmenler yer değiştirebilecek mi?

    Başbakan Davutoğlu, 30 Mart yerel seçimi ve cumhurbaşkanı seçiminde bütün oyunların bozulduğunu ve emaneti devraldıklarını belirterek, emanetleri hedefe ulaştırmak için gece gündüz çalışmaya kararlı olduklarını dile getirdi.

    Ankara'da çatışma

    Yeni hükümet kurulduktan sonra da Kobani bahane edilerek 6-7 Ekim olaylarının çıkarıldığını ifade eden Davutoğlu, bunlara karşı da dimdik durduklarını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2015 ÖSYS (2015-YGS) başvuruları ne zaman sona erecek?

    Bu kritik aşamada yeni bir seçime daha gidildiğini hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizden özel ricamız, 10 Ağustos seçimlerinde ilk defa oylarınızı yurtdışında kullandınız. Haziran seçimlerinde de daha büyük bir katılımla sandığa gitmenizi istiyoruz. Demokrasiye Avrupa'da da sahip çıkmalısınız. Şu ana kadar olandan daha da iyi organize şekilde büyükelçiliklerimiz, başkonsolosluklarımız hizmetinize hazır ve nazır. İnşallah Haziran seçimlerinde çok daha yüksek bir katılımla Türkiye'deki milli iradeye siz de kendi mührünüzü vurmalısınız. Hepinizden bunu bekliyoruz."

    Birbirinden acayip fotoğraflar!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow