hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berkin Elvan dış basında...

    Berkin Elvan dış basında...
    expand

    Gezi Parkı olayları sırasında başından gaz fişeği ile yaralanan ve yoğun bakıma alınan Berkin Elvan'ın 269 günlük yaşam mücadelesi İspanya'da da gündem oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkenin en çok okunan gazetelerinden El Mundo, "Evladımı tanrı değil Erdoğan aldı" başlıklı tam sayfa bir haber yayınlayarak Berkin Elvan'ın dramatik yaşam öyküsünü İspanyollara tanıttı.

    Gazete, Elvan'ın ailesinin çocuklarının yoğun bakımdan uyanması için 267 gün "acılar içinde" beklediğini hatırlatarak polisin attığı gaz fişeğinin yol açtığı yaranın iyileşmesi yönündeki  tüm beklentilerin Salı sabahı saat 07.00 de sona erdiğini yazdı.

    Elvan'ın tek suçunun evine sabah kahvaltısı için ekmek almak olduğunu kaydeden gazete, belki de o sabah protestolardan bile haberdar olmayan bu canın polis tarafından alındığını belirtti.

    El Mundo gazetesi, Gezi Parkı olayları nedeni ile çıkan gösterilerde ölenlerin sayısının 9'a vardığına da işaret ederek bu ölenlerin hiçbirinin faillerinin bulunmadığını ve yargı önüne çıkartılmadığını okuyucularına duyurdu.

    Devletin altı ay komada kalan Elvan için ilk defa vefatından bir gün önce temasa geçtiğine de yer veren gazete bu temasın iş işten geçtikten sonra yapılmasının ne ailesi ne de halk için bir anlam taşımadığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Mundo gazetesi son olarak Türkiye'deki şiddetin artığını ve halkın Erdoğan'a karşı mücadeleyi faşizme karşı bir mücadele gibi görmeye başladığı yorumunda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow