hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray'da alarm

    Beyaz Sarayda alarm
    expand

    Beyaz Saray'da büyük panik... 42 yaşındaki bir kişi parmaklıklardan atlayıp Beyaz Saray'a girmeye çalıştı. Gizli servis tarafından etkisiz hale getirilen kişi yakalandı. Olay sırasında Beyaz Saray'da panik yaşanırken, binanın bir kısmı boşaltıldı..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    42 yaşındaki Ömer Gonzales isimli şahıs, Beyaz Saray'ın parmaklıklarından atladı, binaya girmeye çalıştı. Olay yerel saatle akşam 19.30 civarında meydana geldi. Parmaklıkları aşıp Beyaz Saray bahçesine giren Gonzales'e gizli servis müdahale etti ve yakaladı.

    Gonzales'in silahsız olduğu belirtildi. Yakalandıktan sonra da göğsündeki ağrı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Olayın gerçekleştiği sırada Beyaz Saray'da da panik yaşandı.

    Çünkü Ömer Gonzales, Beyaz Saray'ın ana girişi olan Kuzey Portico girişine kadar gelmişti. Tehdit nedeniyle Beyaz Saray kısmen boşaltıldı. Gonzales'in etkisiz hale getirmesinin ardından boşaltılan kısımlar tekrar kullanıma açıldı..

    Olayın yaşandığı sırada Başkan Obama'nın Beyaz Saray'da olmadığı belirtildi.. Obama ve kızlarının olaydan kısa bir süre önce Beyaz Saray'dan ayrıldığını, Michel Obama'nın da seyahat için şehir dışında olduğu açıklandı. Şahsın neden Beyaz Saray'a girdiği ise araştırılıyor.

    Davutoğlu: "Bugün bayram günü"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD: Türkiye sınırında 30 köy IŞİD'in elinde

    Konsolosluk personeli için fidye ödendi mi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow