hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray'dan PKK ve IŞİD'le ilgili açıklama

    Beyaz Saraydan PKK ve IŞİDle ilgili açıklama
    expand

    Beyaz Saray yetkilisi, "Son dönemdeki PKK saldırıları ve Türkiye'nin askeri düzeyde yanıtı, IŞİD ile mücadele çabalarıyla bağlantılı değil. Türkiye'nin terörizme karşı kendini savunma hakkı var ve mevcut şiddet döngüsü, bizim IŞİD ile mücadelede işbirliğimizi derinleştirmeye karar vermemizden önce başladı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yetkili, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları ve IŞİD ile mücadelede ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma hakkında AA muhabirine konuştu.

    "Son dönemdeki PKK saldırıları ve buna Türkiye'nin askeri düzeyde yanıtı IŞİD ile mücadele çabalarıyla bağlantılı değil" diyen yetkili, Türkiye'nin terörizme karşı kendini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekti.

    Yetkili, "Mevcut şiddet döngüsü, bizim IŞİD ile mücadelede işbirliğimizi derinleştirmeye karar vermemizden önce başladı" ifadesini kullandı.

    Moody's Türkiye'nin notunu güncellemedi

    Siyasi sürece geri dönmeye yönelik ihtiyacın altını çizmeye devam ettiklerini de aktaran yetkili, "Türkiye'nin kendini savunmaya yönelik yanıtında sivilleri korumak için tüm makul önlemlerin alınması ile uluslararası insani yasalara uygun şekilde eylemlerde bulunulmasının" önemini de dile getirdi.

    Yetkili, "En önemlisi, mevcut şiddet döngüsünü kırmak. PKK, Türkiye'deki saldırılarına son vermeli" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow