hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Birçok ülke Suriye'ye barış gücü yollamaya hazır"

    Birçok ülke Suriyeye barış gücü yollamaya hazır
    expand

    Suriye krizine siyasi çözüm için toplanan Cenevre Konferansı devam ederken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den bir açıklama geldi. Kerry, "Suriye'de barış anlaşması imzalandığı takdirde birçok ülke barış gücü yollamaya hazır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanı Suudi destekli El Arabiya kanalına konuştu. Sunucunun, , "oluşacak yeni Suriye'de azınlıkları korumak için bir planınız var mı" sorusuna yanıt verirken uluslararası desteğin altını çizdi.

    Kerry, barış anlaşmasının imzalanması durumunda birçok ülkenin Suriye'ye barış gücü göndermeye hazır olduğunu vurguladı.


    Batılı istihbarat örgütlerinin rejimle dirsek temasında olduğuna ilişkin haberler de soruldu ABD Dışişleri Bakanı'na. İddiayı reddetti, "Esad'la işbirliği içerisinde değiliz" açıklaması yaptı.

    Suriye liderinin teröristler için en büyük mıknatıs olduğunu yineledi ancak Esad'ın şu an için görevi bırakmaya hazır olmadığının da farkında olduklarını belirtti.

    Kerry, Esad'ın görevi bırakacağı noktada Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye, Ürdün ve Hatta iran'ın geçiş sürecinde etkin olabileceğinin altını çizdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow