hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brezilya'da büyük yolsuzluk davası

    Brezilyada büyük yolsuzluk davası
    expand

    Devlet kontrolündeki petrol şirketi Petrobras'da yapılan yolsuzlukla ilgili devam eden soruşturmada çok çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya tarihinin en büyük yolsuzluk davalarından biri.. Devlet kontrolündeki petrol şirketi Petrobras'da yapılan yolsuzlukla ilgili devam eden soruşturmada çok çarpıcı iddialar ortaya atıldı..

    Mart ayında tutuklanan eski Petrobras yöneticisi Paulo Roberto Costa, alacağı cezada indirim karşılığında polisle işbirliği yapmış ve tüm bildiklerini anlatacağını söylemişti.

    Costa ilk ifadesinde 40 siyasetçi ve bürokratı yolsuzlukla suçlamış ve o isimlerin şirketin imzaladığı anlaşmayı kongredeki oylamalarda destekleme karşılığında ihale bedeli üzerinden yüzde 3 komisyon aldığını iddia etmişti.

    Costa'nın son ifadesi yine dikkat çekti. Yolsuzluğun tüm brezilya'ya yayılmış olduğunu, bunun iş yapmak için kabul gören bir yöntem olduğunu iddia etti..

    Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff de Petrobras'ın eski başkanlarından.. Ancak Rousseff kendi görev süresinde yolsuzlukla ilgili bilgisi olmadığını savunuyor..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow