hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bütün yolcular kurtarıldı

    Bütün yolcular kurtarıldı
    expand

    Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla İtalya'ya sefer yaparken yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı feribotta 5 kişi yaşamını yitirmişti. Feribotta kalan diğer tüm yolcuların kurtarıldığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunan medyasındaki haberlerde, 53'ü Türk vatandaşı 422 yolcudan 5'inin hayatını kaybettiği, kalan yolcuların kurtarıldığı kaydedildi. Feribotta yalnızca mürettebat üyelerinin kaldığı, kurtarma operasyonunun mürettebat için devam ettiği belirtildi.

    İtalya'nın Ancona limanına giden geminin garaj bölümünde yangın çıkmış, İtalyan ve Yunan ekipleri havadan ve denizden kurtarma operasyonları yürütmüştü. Toplam 478 kişi bulunduğu feribottaki tahliye çalışmaları sonucunda 5 kişi yaşamını kaybetti.

    Türk vatandaşlarının durumu

    Feribottaki Türk vatandaşlarıyla ilgili yaralanma veya ölüm bilgisi alınmadığı bildirildi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nden dört kişilik bir ekibin,Türkiye'nin Bari ve Brindisi fahri başkonsolosları ile Brindisi, Lecce ve Bari'de gelişmeleri izlediği, kurtarılan Türk vatandaşlarına yardım sağladıkları ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow