hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cameron: "IŞİD İngiltere sokaklarına gelecek kadar güçlenebilir"

    Cameron: IŞİD İngiltere sokaklarına gelecek kadar güçlenebilir
    expand

    İngiltere Başbakanı David Cameron, son derece tehlikeli terörist hareketi olarak nitelendirdiği IŞİD'e karşı gereken önlem alınmadığı takdirde terör örgütünün İngiltere sokaklarında kendilerini hedef alacak kadar güçleneceğini savundu. Cameron, İran'a da "ortak tehlike" olarak gördüğü IŞİD'e karşı müttefik olma çağrısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sunday Telegraph gazetesinde bir makale kaleme alan İngiltere Başbakanı, Irak ve Suriye'de "terörist devlet" kurmak isteyen aşırı İslamcıların Akdeniz kıyılarına kadar ulaşabileceği uyarısı yaptı.

    Cameron yazısında, İran'daki rejim ile on yıllardır süren düşmanlığı bir kenara bırakmanın İngiltere için ulusal bir çıkar olduğuna dikkat çekerek, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye IŞİD ile mücadele etmek için uluslararası toplumla işbirliği yapma çağrısında bulundu.

    Avrupa için açık tehlike

    Başbakan yazısında, "IŞID sadece binlerce beyni değil binlerce kilometre kare sınırı da kontrol ediyor. Bu onun yayılmacı anlayışını gözler önüne seriyor. Hatta sınırlarını Ürdün ile Lübnan ve Türkiye'ye kadar genişletecek kadar ileriye gidiyor. Eğer başarılı olurlarsa Akdeniz kıyılarına ulaşmış ve NATO üyesi ile sınır komşusu olmuş bir terörist devlet ile karşı karşıya kalacağız. Bu Avrupa için açık bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köşk'ü üstün yetenekli köpekler koruyacak

    Cameron, Irak'taki İngiliz askeri birliklerine daha fazla görev düştüğünü ve Kürt ile Irak güçlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

    İngiltere Başbakanı, aşırı İslamcılara karşı kapsamlı bir politika izlemediği için bir süre önce Anglikan Kilisesi'nin eleştirilerine maruz kalmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow