hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklarını sopayla döven annelere hapis cezası

    Çocuklarını sopayla döven annelere hapis cezası
    expand

    Almanya'da Bavyera eyaletindeki radikal Hristiyan bir tarikatın üyeleri çocuklarını sopayla dövdükleri için hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Zwölf Stämme'' (12 kabile) adlı aşırı dinci bir Hristiyan tarikatına bağlı iki anne, çocuklarını eğitme amacıyla sopayla dövmekten ve yaralamaktan altı ve dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı. Augsburger Alllgemeine gazetesinin haberine göre, Nördlingen kenti mahkemesinin verdiği hapis cezası tehir edildi. Mahkemede,  RTL televizyonu muhabiri Wolfram Kuhnigk'in çektiği görüntüler delil olarak kullanıldı. 

    Muhabir, tarikatın merkezi bir manastırında gizli çekim yapmış ve anneler avukatları kanalıyla görüntülerin yayınlanmasını protesto etmişlerdi. Ansbach ve Nördlingen aile mahkemeleri 2013 Eylül ayında tarikat mensubu 40 ailenin çocuğu üzerindeki velayet hakkını almışlardı. Tarikat üyelerinin elinden alınan çocukların bakım kurumlarına ve koruyucu ailelerin yanına yerleştirilmişlerdi. 

    ''Zwölf Stämme'' (12 kabile) tarikatı 

    1970'de Amerikalı Elbert Eugene Spriggs tarafından kurulan "12 kabile'' tarikatı çok eski zamanlardaki Hristiyan yaşam biçimini benimsemekte olan tutucu ve radikal bir tarikat olmasıyla biliniyor. Komünler halinde yaşayan tarikat üyeleri, mal birliği prensibini kabul ediyor. Tarikat inançları arasında Afrikalıların lanetli olduğu, eşcinsel ve kadınların da alt sınıftan olduğu kabulü yer alıyor. Tarikattaki erkeklerin uzun sakalları bulunurken, kadınlar da geniş etek, elbise veya pantolon giyiyorlar. Komün içersinde ücret almadan zor koşullarda çalışan tarikat üyeleri, hastalık sigortaları ve sosyal hizmetleri de kabul etmiyor. Tarikat üyeleri, devlet okullarında çocuklara cinsel eğitim verilmesi ve evrim teorisi öğretilmesi nedeniyle çocuklarını okula göndermek istemiyor. Bavyera'daki manastırlarda 2000 yılından beri yaklaşık 100 tarikat üyesi bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar açıklandı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Konferansı'nda konuştu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow