hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de: "Ben böyle bir şey demedim"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ABDde: Ben böyle bir şey demedim
    expand

    Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu genel görüşmeleri için, ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla New York'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban ki Moon ile görüştü. Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass'ın "Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'dan Fethullah Gülen'i istedi, ama vermedi" şeklindeki tweetinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Ben böyle birşey söylemedim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Türkevi'nden BM binasına geçerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin 'Dış İlişkiler Konseyi Başkanı bir tweetinde "Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'dan Fethullah Gülen'i istedi, ama vermedi" şeklinde tweet attığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Ben böyle birşey söylemedim" şeklinde cevap verdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o görüşmesi iptal oldu!


    Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslara Ban-ki Moon ziyareti ile başladığını söyledi. Erdoğan, "Sadece CFR'da (Dış ilişkiler konseyi) yaptığım konuşma var. Konuşmanın içeriği zaten belli, açıktı. İlk temasımızı şimdi Ban ki-Moon ile yapacağız. Akşam bizim burda bir resepsiyonumuz var. Görüşmelerimize devam edecek" diye konuştu.

    Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass, Erdoğan'ın Konseyde yaptığı konuşmanın ardından attığı twitte, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CFR'da, Obama'dan Fethullah Gülen'in ulusal güvenlik ve terörizm nedeniyle iade istediğini ancak geri çevrildiğini söylemişti.

    ABD ve Arap ülkeleri IŞİD'i vurdu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow