hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danimarka Prensi Henrik kral olamamaktan şikayetçi

    Danimarka Prensi Henrik kral olamamaktan şikayetçi
    expand

    Danimarka Kraliçesi II.Margrethe'nin Fransız asıllı eşi Prens Henrik (80), 14 yıldır sürdürdüğü 1 numara olma mücadelesinden vazgeçmiyor. Prens Henrik memnuniyetsizliğini belirterek: "Ben neden eşimin unvan olarak altındayım, neden kral unvanım yok?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kraliçe Margrethe ile birlikte Hollanda'dan gelen medya temsilcilerinin önüne çıkan Prens Henrik, "Maxima bir kralla evlendiği için unvanı kraliçe oldu. Ben bir Kraliçe ile evlendim ama neden benim unvanım hala prens oluyor da Kral olmuyor? Danimarka neden İngiltere'yi örnek alıyor? Neden, İspanya, İskoçya'yı örnek almıyor? İskoçya'da kraliçeler eşlerini kral yaptılar" dedi. 

    Bebek Firarda'daki bebeğin şimdiki hali

    Prens Henrik 2007 yılında Fransa'nın Point de Vue dergisine verdiği röportajda da: "Bugün bir kralın eşi Kraliçe unvanı alıyor ama Kraliçenin eşi kral unvanı almıyor. Orta çağda Güney Fransa'da böyle değildi. O zaman kraliçenin eşi kral unvanı alıyordu. En azından kraliyette bir eşitlik etiketi vardı" sözlerini kullanmıştı, bu tavrı Danimarka medyasında büyük eleştiri almıştı.

    Prens Henrik, 14 yıl önce oğlu Veliaht Prens Frederik'in protokolde Kraliçe Margrethe'den sonra ikinci sırada yer almasına kızarak eşine ve çocuklarına küsmüş, Fransa'ya kaçmıştı. Kraliçeden ayrılma noktasına gelen Prens Henrik, Kraliçe Margrethe ve çocuklarının Fransa'ya giderek kendisini ikna etmesi ve protokolde ikinci sıraya alarak veliaht Prensin üçüncü sıraya alınması sonucu Danimarka'ya dönmüştü.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liverpool - Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow