hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizden 3 ceset çıkarıldı

    Denizden 3 ceset çıkarıldı
    expand

    Endonezya Devlet Başkanı Joko Vidodo, Endonezya'nın Surabaya adasından Singapur'a giderken pazar günü kaybolan AirAsia uçağının enkazına ait parçalara ulaşıldığını, üç cesedin denizden çıkarıldığını söyledi.Cesetlere ulaşıldığı haberinden sonra yolcu yakınları fenalık geçirdi. Aralarında bilincini yitirenlerin de bulunduğu yolcu yakınları sedyelerle kriz merkezine götürülerek tedavi altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Endonezya Devlet Başkanı Joko Vidodo, tüm yolcular ve mürettebat bulunana kadar arama
    çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.Arama ekipleri tarafından Java Denizi'nde bulunan parçalar ile  cesetlerin kayıp AirAsia uçağına ait olduğunun doğrulamasının ardından basın
    toplantısı düzenleyen Vidodo, arama çalışmalarına destek veren ülkelere teşekkür etti.

    Vidodo, AirAsia uçağındaki tüm yolcular ve mürettebat bulunana kadar arama çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Vidodo, ekiplerin ikinci önceliğinin uçağın kara kutusunun bulunması olacağını belirtti. Kazada yakınlarını yitirenlere başsağlığı dileyen Vidodo, "Üzüntünüzü
    paylaşıyorum. Bu zor anda hepimiz güçlü olmalıyız" dedi.

    AirAsia başsağlığı diledi 

    AirAsia şirketi tarafından yapılan açıklamada da Java Denizi'nde bulunan parçaların Airbus A320-200 tipi uçağa ait olduğu doğrulandı. AirAsia Üst Yöneticisi Tony Fernandes, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan gönderdiği mesajda, "Kalbim, kazada yakınlarını yitirenler içi çarpıyor. AirAsia adına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ne kadar üzgün olduğumu anlatmaya sözcükler yetmiyor" ifadesini kullandı. Fernandes, incelemelerde bulunmak üzere Surabaya'ya gideceğini sözlerine ekledi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, Endonezya Donanma Sözcüsü Manahan Simorangkir, şu ana kadar çıkarılan cesetlerden birinin bir kadın yolcuya ait olduğunu açıkladı. Simorangkir, bulunan cesetlerin Surabaya'ya gönderildiğini ve kimliklerinin DNA testiyle belirleneceğini kaydetti.

    Cesetlere ulaşıldığı haberini alan yolcu yakınları ise fenalık geçirdi. Endonezya Arama Kurtama Ajansı BASARNAS Başkanı Bambang Soelistyo yaptığı açıklamada "Bulunan eşyaların artık kesin olarak düşen AirAsia uçağına ait olduğunu biliyoruz." dedi. Soelistyo ilk bulunan parçalardan sonra arama kurtarma çalışmalarının bu bölgelere yoğunlaştırdıklarını söyledi. Cesetlere ulaşıldığı haberinden sonra ise yolcu yakınları fenalık geçirdi. Aralarında bilincini yitirenlerin de bulunduğu yolcu yakınları sedyelerle kriz merkezine götürülerek tedavi altına alındı.

    Endonezya’nın Surabaya şehrinden 2 gün önce yerel saatle 05.20’de kalkan AirAsia'ya ait uçağın 08.30 civarında Singapur’a varması bekleniyordu. QZ8501 sefer sayılı 162 kişiyi taşıyan uçağın yerel saatle 06.17’den itibaren kayıp olduğunun açıklanmasının ardından, arama-kurtarma çalışmaları başlamıştı. Bugün ise uçakta bulunanlardan bazılarının cesetlerine ve eşyalara ulaşılmasıyla uçağın denize düştüğü kesinlik kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Endonezya'dan Singapur'a giden AirAsia uçağı ile irtibat kesildi

    Uçağı arama çalışmalarına ara verildi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow