hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya liderleri Fransa'ya Normandiya çıkarması yaptı

    Dünya liderleri Fransaya Normandiya çıkarması yaptı
    expand

    Normandiya çıkarmasının 70'nci yıldönümü kutlamalarına katılmak için İngiltere Kraliçe II Elizabeth, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın başkenti Paris'e geldi. Yıldönümü kutlamalarına 19 devlet başkanın katılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'ya beşinci resmi ziyaretini gerçekleştiren Kraliçe II Elizabeth, eşi Prens Philip ile birlikte İngiltere-Fransa arasında tren ulaşımını sağlayan Kuzey Garı'na geldi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından karşılanan Kraliçe II Elizabeth, Champs-Elysee Caddesi üzerinde bulunan Meçhul Asker Zafer Anıtı'na çelenk koydu. Holllande ve Kraliçe II Elizabeth, törenin ardından birlikte Elysee Sarayı'na geçti. Burada, Fransa Cumhurbaşkanı Holllande ile 20 dakika görüşen Kraliçe II Elizabeth daha sonra sarayın hemen yanında bulunan İngiltere Büyükelçiliği'nde düzenlenen Garden partiye katıldı.

    Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saat 19.00'da Chiberta Restaurant'ta verilen akşam yemeğinde ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Çalışma yemeğinde iki lidere, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Susane Rice, Jacque Audibert Sherpa Holland eşlik etti. Çağdaş ressam Gerard Traquandi'nin tablolarının yer aldığı salonda yenilen akşam yemeğinde Normandiya ürünler ve Fransız şaraplarının sunuldu.

    Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saat 21.00'da ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. 19 devlet başkanının katılacağı Normandiye çıkarmasının 70. yıldönümü kutlamaları nedeniyle Paris'te en üst düzeyde güvenlik önlemi alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow