hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan Ebola açıklaması!

    Rusyadan Ebola açıklaması
    expand

    Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets Rus uzmanların Ebola virüsü aşısı üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ve çalışmaların şimdiye kadar olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.Golodets, bu hastalığın Rusya için hiçbir tehdit oluşturmadığının da altını çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili açıklama yapan Golodets, "Rusya'da Ebola vakasına rastlanmadı. Doktorlarımız Ebola merkezinde başarıyla çalışmaya devam ediyorlar, bu hastalığa karşı üretmeye çalıştığımız aşı deneyleri olumlu sonuçlar veriyor. Birkaç koruma aşamasına sahip olduğumuz için şu anda Ebola virüsü Rus halkı için tehdit oluşturmuyor" diye konuştu.

    Ria Novosti'de yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı yaptığı açıklamalarda aşının bazı testlerden geçtiğini belirterek, ellerinde olumlu sonuçlar olduğuna dikkat çekti.

    Ebola virüsü Batı Afrika'da hızla yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar Ebola vakasına Liberya, Sierra Leone, Gine, Nijerya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal'de rastlandı. Ölüm oranının yüksek ateş sebebiyle %53 olduğu açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, toplam 5335 kişi bu hastalığa yakalandı ve bu hastalık sonucunda 2622 kişi öldü.

    Ebola ile mücadele: Gine'de sağlık ekibi ölü bulundu!

    Obama, ebola için Batı Afrika'ya 3 bin asker gönderecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow