hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ege'de gerilim tırmanıyor

    Egede gerilim tırmanıyor
    expand

    Dışişleri Bakanlığı, tartışmalı adalarda tura çıkan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Ege'de gerginliği artırıcı faaliyetleri ve ifadelerini kabul edilemez bulduklarını açıkladı. Bakanlık, Yunan hükümetini de "Bu sorumsuz davranışları bir an evvel kontrol altına almaya ve aklı selime" davet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Sorumsuzca hareketlerin sürdürülmesi, Türk-Yunan ilişkilerinde ve Ege'de gerginliğin artması dışında bir amaca hizmet etmez" mesajı verildi.

    Türkiye'nin Ege'deki hak ve menfaatlerini uluslararası hukuk çerçevesinde alacağı tedbirlerle korumaya kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, "Ege'deki sorunların çözümü için mevcut diplomatik diyalog mekanizmalarından yararlanalım" çağrısı yinelendi.

    Türkiye aleyhindeki açıklamalarıyla tanınan Yunan Savunma Bakanı'nın göreve gelir gelmez ilk icraatı Kardak'a çelenk bırakmak olmuş, Yunan Bakan bu hafta da Ege'de iki ülke arasında sorun olan adalarda tura çıkmış, "Yunan ordusu her zaman hazırdır" mesajını sosyal medyada paylaşmıştı.

    Beyaz Saray'da alarm

    Erdoğan iş adamlarına seslendi: "Sakın dolar almayın, duvara çarparsınız"

    Tuhaf şekliyle ünlü ada çok ucuza satışa çıkarıldı!

    Evlenme yaşının en yüksek olduğu il: Tunceli

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow