hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Nusra İdlib'de yaşayanlar için ses kaydı yayınladı

    El Nusra İdlibde yaşayanlar için ses kaydı yayınladı
    expand

    El Kaide bağlantılı El Nusra örgütü Suriye'nin İdlib şehrinde yaşayanlar için bir ses kaydı yayınlandı. Ses kaydında El Nusra lideri Golani "şeriat müjdesi" veriyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örgüt tarafından internete yüklenen videoda El Nusra lideri Ebu Muhammed el-Golani, İdlib halkına sesleniyor. Golani'ye göre kısa süre önce El Nusra tarafından ele geçirilen kennte halk bundan böyle "şeriatın adaletiyle mutlu yaşayacak." Golani'nin iddiasına göre İdlib halkına iyi davranılacak ve herhangi bir şiddet eyleminde bulunulmayacak. Nusra lideri, halka işe geri dönün çağrısı da yaparken özellikle fırın ve elektrik şebekelerinde çalışanlara çağrıda bulundu. 

    IRAK'TA TİKRİT ORDUNUN ELİNDE

    Öte yandan Irak'ta ise değişik bir senaryo var. Irak'ın IŞİD'le olan mücadelesinde önemli bir yer tutan Tikrit Irak ordusunun eline geçti. Irak Başbakanı Haydar Abadi geçtiğimiz gün şehri geri aldıklarını resmen açıklarken bugün ise Savunma Bakanı'ndan bir açıklama geldi. Halid el-Obeydi yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin Tikrit'te "muhteşem bir zafer" kazandığını ifade ederken 1 ay boyunca süren operasyonun başarıyla tamamlandığını belirtti.

    Tikrit, Irak'ın başkenti Bağdat'ın 130 kilometre kadar kuzeyinde bulunuyor ve IŞİD'i Musul'dan nihai olarak atabilme yolunda stratejik bir konumda bulunuyor.

    MHP'de sanal temayül

    'Pembe oda' cinayetinde flaş gelişme

    WhatsApp'a Bomba Gibi Özellik Daha!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow