hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Şabab militanları hükümet görevlilerinin toplantı yaptığı oteli bastı!

    El Şabab militanları hükümet görevlilerinin toplantı yaptığı oteli bastı
    expand

    Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Mekke el-Mükerreme oteline saldıran militanların, otelde toplantı yapan hükümet görevlilerini hedef aldığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir otele bombalı saldırı düzenleyerek binaya giren Eş-Şebab militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların sürdüğü bildirildi.

    Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, militanlar, başkentteki Mekke el-Mükerreme otelinin önünde bomba yüklü araç patlattıktan sonra binaya sızdı. Afrika Birliği askerlerinin çevresini kuşattığı ve buraya giden tüm yolları kapattığı otelden çatışma seslerinin gelmeye devam ettiği bildirildi.

    Çatışmaların, üç saati aşkın süredir sürdüğünü aktaran yetkililer, henüz rehin alma olayının gerçekleşmediğini ancak saldırıdan kurtulmak isteyen otel sakinlerinin balkon ve camlardan atladığını aktardı. Şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen yetkililer, binadan atlayanların olması nedeniyle daha önce 4 olarak açıklanan yaralısayısının artabileceğini kaydetti.

    Otelde çok sayıda parlamenter ve yabancı misyon temsilcisinin bulunduğu aktarılırken, binanın sığınağına kaçanların endişeli bekleyişlerinin sürdüğü ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya'nın hiç kullanmadığı gizli silahları

    BM TEMSİLCİSİ DE HAYATINI KAYBETTİ

    Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenlenen saldırıda Somali'nin BM İnsan Hakları Konseyi Temsilcisi Yusuf Berri'nin dehayatını kaybettiği bildirildi.

    Somali devlet radyosuna açıklama yapan hükümet yetkilileri, eş-Şebab militanlarının akşam üzeri bombalı saldırı düzenlediği ve daha sonra binaya sızarak güvenlik güçleriyle çatıştığı Mekke el-Mükerreme Oteli'ne yönelik operasyonun tamamlandığını belirtti. Otel binasına giren militanların etkisiz hale getirildiğini ve aralarında hükümet yetkililerin de bulunduğu içeride mahsur kalan kişilerin kurtarıldığını aktaran yetkililer, Somali'nin BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki Temsilcisi ve İsviçre Maslahatgüzarı Yusuf Berri'nin aldığı yaralar sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

    Yetkililer, Berri'nin, militanların otel önünde düzenlediği bombalı saldırıda ya da çatışmalar esnasında mı öldüğüne dair ise bilgi vermedi. Bu arada Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Meclis Başkanı Muhammed Osman Cevayi, saldırıda hayatını kaybeden Berri'nin ailesine taziyelerini sundu. Somali makamlarının, olaya ilişkin detaylı açıklamayı ilerleyen saatlerde yapacağı belirtildi. Akşam saatlerinde 6 kişinin öldüğünü açıklayan emniyet kaynakları, kurtulmak için binadan atlayanların olması nedeniyle daha önce 4 olarak açıklanan yaralı sayısının artabileceğini kaydetmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bikinili pozu ve mesajı rekora gidiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow