hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

    Endonezyada 6.2 büyüklüğünde deprem
    expand

    Endonezya'nın doğu kıyılarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halkla İlişkiler ve Veri Bilgisi Merkezi Başkanı Sutopo Purwo Nugroho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez üssü Sulawesi bölgesinin kuzeyindeki Maluku olan depremin derinliğinin, 10 kilometre olduğunu belirtti.

    Sarsıntının etkisiyle halkın sokaklara kaçtığını, gelen ilk bilgilere göre ölü veya yaralı olmadığını dile getiren Nugroho, depremin büyüklüğünün tsunami uyarısı yapmayı gerektirecek potansiyel taşımadığını kaydetti.

    Depremin, komşu Gorontalo bölgesinde de hissedildiğini bildirildi.

    Endonezya hattı, Pasifik'teki "ateş halkası" olarak tabir edilen yoğun sismik hareketli tektonik plakalar ve volkanik aktivite içinde yer alıyor.

    Sumatra adasında son olarak 2 Temmuz 2013'te meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde 35 kişi hayatını kaybetmiş, 276 kişi yaralanmıştı. Deprem nedeniyle 4300'den fazla ev yıkılmış ya da zarar görmüştü.

    Sumatra adasında 2004 yılında meydana gelen 9,3 büyüklüğündeki deprem ise şimdiye kadar sismograf yardımıyla kaydedilmiş en büyük üçüncü deprem olarak tarihe geçmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depremin ardından oluşan tsunami sonucu Hint Okyanusu'na sahili olan 14 ülkede toplam 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

    Ağacın devrilme anının görüntüleri ortaya çıktı

    Lape Hastanesi'nin müdürü kazada öldü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow