hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Erdoğan aynada gördüğü resimden hoşlanmıyor''

    Erdoğan aynada gördüğü resimden hoşlanmıyor
    expand

    Danimarka'nın yüksek tirajlı Berlingske gazetesi, “Seçimler Türkiye'yi savaşa soktu'' manşetli haberinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra aynada gördüğü resimden hoşlanmıyor'' cümlesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazetenin Kudüs Muhabiri Alan Sörensen tarafından kaleme alınan haberde, Ertuğrul Kürkçü'nün “Türk hükümetinin PKK operasyonları ve Suriye sınırları içinde güvenli bölge istemesi, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yenilginin neticesidir'' sözlerine yer verildi.  Yazıda, Türk askeri ve PKK arasında çıkan çatışmalar ve öldürülen askerlere değinilerek, Danimarka ve Almanya'nın vatandaşlarını Türkiye'deki olaylar konusunda “gitmeyin'' diyerek uyardığına dikkat çekildi.  

    AK Partili vekil bu fotoğrafı paylaştı

    “Başkanlık rüyası parçalandı''

    Gazetede haberinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra aynada gördüğü resimden hoşlanmıyor. Çünkü başkanlık makamının yolunu açacak siyasi çoğunluk rüyası parçalandı. Halk sadece AKP'nin son 4 yıldır sürdürdüğü Suriye politikasını cezalandırdığı için değil, Kürtlerin HDP partisi ülkenin modern tarihinde ilk kez seçim barajını aşarak parlamentoya girdiği için. Seçimin ardından 3 ay geçmeden Türkiye, Suriye'de güvenli bölge oluşturmanın ilk adımı olarak PKK ile çatışmalara girdi. Son ayların gelişmeleri hem bölgeyi hem de Türkiye'yi tehdit ediyor'' cümlelerini kullandı.

    Ertuğrul Kürkçü ile yapılan telefon röportajının da yer aldığı yazıda Kürkçü'nün “Erdoğan, seçim neticesi başkan olma rüyaları bozulduğu için tepki gösteriyor. Yeni bir seçimde oylarını artırma uğruna tehlikeli bir oyun oynuyor. Erdoğan ve AKP, HDP'yi tekrar seçim barajının altına çekmek istiyor. Erdoğan Kürtlere karşı, bugüne kadar Türk hükümetlerinin uyguladığı taktiği uyguluyor. Ama taktiği tutmayacak çünkü biz seçildik halk bize inanıyorö dediği yazıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow