hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Erdoğan'la Yüce Divan konusunu ele aldık"

    Erdoğanla Yüce Divan konusunu ele aldık
    expand

    Türkiye'de temaslarda bulunan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, CNN Türk'e konuştu. Jagland, dört bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi ve Anayasa Mahkmesi'nin bağımsızlığıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yolsuzluk demokrasiler için çok ciddi bir tehdit dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'deki temaslarını sürdüren Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, dört eski bakan hakkında çıkan Meclis Soruşturma Komisyonu kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Jagland, komisyonun verdiği "Dört bakanın Yüce Divan'a sevkine gerek yoktur" kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ankara'da yapılan görüşmelerde ele aldıklarını söyledi.

    Dört eski bakan Yüce Divan'a gönderilmiyor

    Yolsuzluğun demokrasi için çok ciddi bir tehdit olduğunu ifade eden Thorbjorn Jagland, " Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yolsuzlukla mücadele konusunu görüştüm. Muhalefet ve insan hakları örgütlerinin de görüşlerini aldım. Büyük resmi anlamaya çalıştım. Önemli olan yolsuzluklar mücadele konusunda beraber neler yapabileceğimiz. Yolsuzluğa karşı Devletler Grubu Greco'nun önemli tavsiyeleri var bu konuda.Sayın Erdoğan'a onları hatırlattım. Onlar uygulanmalı dedim" dedi.

    Hollanda Dışişleri Bakanından "Muhteşem Yüzyıl" örneği

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow