hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski New York Valisi oğlunun New York Valisi olduğu gün öldü

    Eski New York Valisi oğlunun New York Valisi olduğu gün öldü
    expand

    ABD'de eski New York Valisi 82 yaşındaki Mario Cuomo, 2. defa New York Valiliğine seçilen oğlu Andrew Cuomo'nun yemin töreninin yapıldığı gün yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York'ta 3 dönem valilik yapan Mario Cumo'nun, Demokrat Parti'den 2. defa New York Valiliğine seçilen oğlu Andrew Cuomo'un Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen yemin töreninden 6 saat sonra Manhattan'daki evinde vefat ettiği bildirildi.

    New York eski Valisi Cuomo'nun CNN'de sunuculuk yapan oğlu Chris Cuomo, yaptığı açıklamada, babasının vefat ettiği haberini doğrularken, New York'un 56. valisi olarak yemin eden büyük oğul Andrew Cuomo, yemin törenindeki konuşmasında babası için, "Fiziksel olarak bugün burada olamadı fakat babam bu odanın içinde. O buradaki herkesin kalbinde ve zihninde" ifadesini kullandı.

    Eski ABD Başkanı Ronald Regan dönemindeki ekonomik durgunluktan New York'un da büyük oranda etkilendiği yıllarda valilik yapan Mario Cuomo, idam cezasına karşı vali olarak devlet hapishane sisteminde köklü bir çalışma başlatmıştı.

    İtalya'nın Napoli kentinden ABD'ye göçen bir ailenin oğlu olarak 1932 yılında New York'un Queens bölgesinde doğan Cuomo, 1956 yılında St. John's Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1977 yılında New York Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Cuomo, eski Belediye Başkanı Ed Koch'a karşı seçimi kaybetmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demokrat Parti'nin yoğun baskısına rağmen 1988 ve 1992 yıllarındaki ABD Başkanlık yarışına katılmayı reddeden Cuomo, 1983 yılından 1994 yılı sonuna kadar Demokrat Parti'den 3 dönem New York Valisi olarak görev yaptı. 1994 yılında 4. dönem New York valisi olmak isteyen Cuomo, seçimi Cumhuriyetçi Partili Yunan asıllı George Pataki'ye karşı kaybetmişti.

    IŞİD tarafından kaçırılan iki genç kız yardım istedi

    Polisin ruh sağlığı ombudsman raporuna yansıdı

    İnönü: "İstifamı İhsan Özkes yırttı ve yaktı"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow