hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa, IŞİD'e karşı askeri müdahaleyi gözden geçiriyor

    Fransa, IŞİDe karşı askeri müdahaleyi gözden geçiriyor
    expand

    Fransa, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı askeri müdahaleyi gözden geçirdiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma Konseyi toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Fransa, gereklilik arz etmesi halinde, uluslararası hukuka uygun bir şekilde IŞİD ile mücadele için askeri müdahale seçeneğini gözden geçiriyor" ifadesi kullanıldı.

    Açıklamada, IŞİD'in bütün bölge için tehdit oluşturduğu vurgulandı.

    Açıklamada, "Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, söz konusu toplantıda uluslararası hukuka saygı çerçevesinde IŞİD sorununa siyasi, insani ve gerekirse askeri yanıt verilmesi gerekliliğinin altını çizdiği" bildirildi.

    IŞİD, ABD'li gazetecinin kafasını kesti

    Beyaz Saray kafa kesmeyi doğrulamıştı

    Fransa'nın müttefikleriyle konuyu istişare edeceği belirtilen bildiride, Fransa'nın küresel açıdan tehdit oluşturan IŞİD'e karşı bütün alanlarda koordineli yanıt verilmesini istediği kaydedildi.

    Açıklamada, Fransa'nın IŞİD tehdidi ve Irak'ın güvenliğiyle ilgili Paris'te uluslararası bir konferans düzenlemek istediği ifade edildi.

    Biden: "IŞİD'i cehennemin kapılarına kadar takip edeceğiz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden de, ABD'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünü "cehennemin kapılarına" kadar takip edeceğini söyledi.

    Biden, Maine eyaletinde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Amerikalı bir gazeteciyi daha infaz eden IŞİD militanlarını hedef alarak "Amerikan halkının gözünü korkutacaklarını sanıyorlarsa bizi çok iyi tanımıyorlar demektir" dedi.

    Ülke olarak birlik halinde olduklarını belirten Biden, Amerikan halkının, "herhangi bir düşmanın anlayabileceğinden çok daha güçlü ve kararlı olduğunu" vurguladı.

    Biden, "İnsanlar Amerikalılara zarar verdiğinde, geri çekilmeyiz, unutmayız. (IŞİD militanları) Şunu bilmeliler ki adalet yerini bulana dek, onları cehennemin kapılarına kadar takip edeceğiz çünkü ikamet edecekleri yer cehennem olacak" diye konuştu.

    IŞİD, dün Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un öldürüldüğünü gösteren bir video yayımlamıştı. IŞİD militanları geçen ay da Amerikalı gazeteci James Foley'yi aynı biçimde katletmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow