hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da Kanadalı turiste tecavüz eden polisler tutuksuz yargılanacak

    Fransada Kanadalı turiste tecavüz eden polisler tutuksuz yargılanacak
    expand

    Fransa'nın başkenti Paris'te Kanadalı bir turist kadına tecavüz suçuyla gözaltına alınan dört polisten ikisi hakkında adli soruşturma açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tutuksuz yargılanacak iki polis adli denetim altında tutulmak koşuluyla serbest bırakıldı. Mahkeme, suçlanan diğer iki polis hakkında dava açılmasına gerek görmedi. İki polis, davada zorunlu şahit olarak dinlenecek.

    İçişleri Bakanlığı ise tecavüzle suçlanan dört polisten üçünün görevinin "mesleki ve ahlaki kurallar açısından ciddi vahamet oluşturduğu" gerekçesiyle askıya alındığını açıkladı.

    Polisler, görev dışında bir barda içki içerken tanıştıkları turist kadını daha sonra görev yaptıkları karakola getirip tecavüz etmekle suçlanıyor, Olayı soruşturan savcı, polislerden birisinin 34 yaşındaki turist kadının kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiği yolunda ifade verdiğini ancak tecavüz suçlamasını reddettiğini söyledi.

    Bu arada Le Figaro gazetesi, tecavüze uğradığını iddia eden Kanadalı genç kadının kendisinin ve babasının da polis olduğu yolundaki iddiaya yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow