hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da üç kardeşin travmatik 24 saati

    Fransada üç kardeşin travmatik 24 saati
    expand

    Fransa'da anneleri evi terk eden üç küçük çocuğun, kalp krizinden ölen babalarının cenazeleri ile evde tam bir gün geçirdiği ortaya çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'nın doğusunda yer alan Loirraine bölgesindeki Stenay kasabasında yaşayan ve anneleri bir süre önce evi terk eden 4, 9 ve11 yaşlarında üç çocuğun, kalp krizinden ölen 46 yaşındaki babalarının cenazesi ile evde çaresiz tam bir gün geçirmeleri Fransız kamuoyunu derinden sarstı.

    11 yaşındaki erkek çocuğun, perşembe günü sabah kalktığında babasının cesedini bulunca, yetkililere haber vermek yerine, diğer kardeşlerini okula bıraktığı ortaya çıktı. Akşam saatlerinde okul dönüşü evde toplanan üç küçük çocuk yine yetkililere haber vermek yerine, babalarını cesedi başında geceyi geçirdi.

    Fransız yetkililer, en küçük kızın ana okuldaki öğretmenine babasının ölümünü söylemesi üzerine ancak durumdan haberdar oldu. 11 yaşındaki erkek çocuk, polise verdiği ilk ifadede, "kendisinin, kız kardeşlerinden alınıp başka eve verilmesinden korktuğu için yetkilileri haberdar etmediğini" söyledi.

    Polis, evi terk eden ve kendisinden haber alınamayan 37 yaşındaki anneyi arıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow